Ovocie sušené mrazom je vitamínová bomba pre ľudský organizmus

  • od redakcia

Každý z nás sa už stretol so sušeným či mrazeným ovocím, čo sú – okrem zavárania - dva najčastejšie spôsoby jeho dlhodobého uskladnenia. Majú však svoje plusy i mínusy. Pri spracovaní ovocia týmito spôsobmi dochádza k znehodnoteniu obsahovej hodnoty ovocia, najmä čo sa týka obsahu vitamínov, minerálov a ďalších zdraviu prospešných látok. Mrazom sušené ovocie, alebo odborne lyofilizované ovocie, je nielen vitamínovou bombou pre telo, ale zachováva si i plnohodnotnú chuť, arómu a formu.

Roman Remiš, konateľ spoločnosti, ktorá vlastní značku BRIX – Grownforflavour, vysvetľuje: „Na proces lyofilizácie sa používa ovocie, ktoré bolo do dvoch hodín po zbere šokovo zmrazené ( - 30 °C), z dôvodu uchovania si všetkých nutričných hodnôt ako u čerstvého vyzretého ovocia. Následne sa suší v špeciálnej komore pre teplote – 60°C a postupnom zmenšovaní tlaku až po vákuum.Výsledný produkt je takmer identický s pôvodnou surovinou, keďže si zachováva farbu, chuť, arómu, minerály, vitamíny a veľkosť. Zloženie mrazom sušeného ovocia Brix - Grownforflavour je 98 % sušiny a  2% vody.Z tohoto dôvodu má veľmi nízku hmotnosť – na výrobu 1kg mrazom sušeného ovocia je potrebné spracovať 7-10 kg čerstvého ovocia. Každé naše ovocie je bez konzervantov, farbív, umelých aróm a bez pridania cukru, neobsahuje lepok, je chrumkavé a aromatické.Chuťové vlastnosti mrazom sušeného ovocia závisia na kvalite použitého čerstvého ovocia.“

Mrazom sušené ovocie BRIX je plné vitamínov, karoténoidov, omega 3 a 6 - mastných kyselín, antioxidantov, minerálov a vlákniny s nízkym glykemickým  indexom. Proces spracovania a konzervácie zabezpečuje uchovanie všetkých nutričných hodnôt. Je ideálnym výživovým doplnkom a náhradou za vitamíny vo forme tabletiek dostupných v lekárňach. Obsahuje živiny v prírodnej forme, na rozdiel od tabletkovej syntetickej, z ktorých ľudský organizmus dokáže vstrebať len malé percento. Spĺňa štandardy RAW a GMO FREE, je vhodné i pre vegánov, celiatikov, gurmánov a všetkých spotrebiteľov, ktorý hľadajú kvalitné výrobkya zároveň plnohodnotný chuťový zážitok z poctivej a zdravej potraviny. Zároveň je ideálne ako desiata či snackna cesty, vzhľadom k jeho jednoduchému skladovaniu a nízkej hmotnosti. Neobsahuje skoro žiadnu vodu a tak nehrozí jeho znehodnotenie (roztečenie, splesnivenie, skvasenie).

Nezostalo to však len pri samotnom ovocí. Spoločnosť BRIX sa rozhodla obohatiť svoje portfólio i o ďalšie prémiové produkty, tentoraz v kombinácií s kvalitnou čokoládou. Lyofilizované ovocie v kombinácii s dvomi druhmi výberových belgických čokolád - Callebaut a Acticoa - je ideálnym spojením, ktoré uspokojí i najnáročnejších gurmánov. Ručne vyrábané čokoládky sú obaľované v ovocnej drvine pre zintenzívnenie chuti a na výrobu sú použité iba suroviny najvyššej kvality bez konzervantov a bez lepku. Samotná čokoláda Acticoa je jedinečná vďaka blahodarným účinkom na zdravie človeka. Technologické postupy umožňujú podstatne vyšší obsah flavonoidov v porovnaní s čokoládou vyrábanou tradičným spôsobom. Flavonoidy z kakaa napomáhajú elasticite krvných ciev a tým prirodzenej cirkulácii krvi. Účinok sa dostaví pri konzumácii aspoň 0,2g flavonoidov za deň, čo zodpovedá 10g čokolády Acticoa. Výsledkom je vlastne zdravá konzumácia čokolády v primeranom množstve – uspokojíte chuťové bunky a zároveň spravíte niečo pre svoje zdravie.

Zdroj foto: archív spoločnosti Grownforflavour

Podobné články